Руската федерация планира от 2030 г. да установи изисквания за автомобилните

...
Руската федерация планира от 2030 г. да установи изисквания за автомобилните
Коментари Харесай

Русия планира производството на кораби, автобуси и влакове на водород

Руската федерация планира от 2030 година да откри условия за автомобилните производители по отношение на каузи на продажбите на " зелени " транспортни средства, работещи на водород, електричество и газ. Това съобщи ръководителят на Министерството на индустрията и търговията на Русия Денис Мантуров по време на руско-германска конференция за суровините, представен от. 

" За да използван гладко, последователно прекъсване на колите, задвижвани с изкопаеми горива, планираме да сложим условия за производителите във връзка с каузи в продажбите на зелени транспортни средства, започвайки от 2030 година, като се имат поради водородните коли, електрическите автомобили и транспортните средства на природен газ ", сподели Мантуров.

За да се форсира процесът, ще бъдат инициирани парични тласъци за отвод от потреблението на енергоемки технологии и " мръсни ", сиви запаси. Според министъра руските управляващи имат намерение да работят внимателно, " балансирайки екологичните проблеми със дилемите на индустриалното развиване ".

Русия планира да стартира производството на кораби, рейсове и влакове, работещи на водород през идващите години. " Ние от своя страна също си поставихме задачата да стартираме лично произвеждане на водни рейсове, локомотиви и съдове с водород през идващите години ", сподели Мантуров.

Както се оповестява, употребата на водородни рейсове може да стартира в Руската федерация през 2024 година, през същата година се възнамерява стартиране на водородни влакове като част от пилотен план на Сахалин. " Камаз " по-рано съобщи, че ще създаде рейс с водородно гориво тази година и ще приключи тестванията си до 2023 година Серийното произвеждане на нови продукти може да стартира през същата година, според от търсенето и съществуването на подобаваща инфраструктура за зареждане в страната.

Според министъра, Русия възнамерява да извърши " зелен "  транзит на лична софтуерна основа за основни съставни елементи като водородни горивни кафези и литиево-йонни акумулатори. Той предложи на Германия взаимно осъществяване на водородни планове. " Готови сме да обмислим планове за локализация и в двете направления ", сподели Мантуров и добави, че производството на литиев хидроксид за корпорацията BASF и едно от подразделенията на Mercedes-Benz към този момент е внедрено в Руската федерация.

" Очакваме да бъде прибавен същият уравновесен метод във връзка с трансграничния налог върху въглерода, който се създава от Европейския съюз. Ние сме заинтригувани от транспарантен разговор по тази тематика ", сподели още Мантуров.

През декември 2019 година Европейската комисия (ЕК) започва плана " Зелена договорка ", по който Европейска комисия има намерение да показа редица начинания и законопроекти през идващите години. Преходът към стопанска система с нулев въглерод се възнамерява до 2050 година Една от ограниченията по " Зелената договорка " е въвеждането на налог върху въглерода върху вноса на артикули. По-рано беше обявено, че съветските експортьори могат да платят от 6 до 50 милиарда евро под формата на обсъждан трансграничен налог върху въглерода в Европейски Съюз.

" По отношение на технологиите през идващите две до три години планираме да създадем цялостна гама от належащо съоръжение за водородната инфраструктура ", изясни Мантуров.

По думите му, към този момент са създадени прототипи на електроцентрали на водородни горивни кафези, електролизатори за произвеждане на " зелен " водород, съоръжения за произвеждане на водород от природен газ. " Освен това планираме да овладеем производството на станции за пълнене на водород, в това число тези, които създават водородно гориво непосредствено на място чрез реформинг и електролиза. Ще обърнем особено внимание на технологиите за безвредно превозване на водород ", сподели той.

Мантуров също предложения Германия да взе участие в планове за локализиране на производството на съоръжение и създаване на технологии както за LNG, по този начин и за атомна сила, като означи, че Руската федерация е подготвена да обмисли опцията за такава локализация и в двете страни. 

" Днес опциите на съветските предприятия за произвеждане на съоръжение за възобновими енергийни източници са към 1,5 GW годишно. Ще увеличим интензивно тези размери и ще поканим немски компании да вземат интензивно присъединяване в тази работа. Имаме на какво да разчитаме ", сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР